• Algemene Fysiotherapie

  Het menselijk lichaam is verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen.
  Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak voorkomende vanzelfsprekende bewegingen.

  Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt en uw lichaam even niet meewerkt.
  Degene die alles afweet van bewegen is de fysiotherapeut. De fysiotherapeut is deskundig op het gebied van beweging. Als u moeite heeft met bewegen, bij het doen van alledaagse taken of werkzaamheden, dan kan de fysiotherapeut u helpen. De fysiotherapeut onderzoekt de oorzaak.

  Wat doet uw fysiotherapeut?

  Een fysiotherapeut behandelt u met als doel om uw klachten te verminderen.
  Afhankelijk van uw situatie wordt u behandeld door een fysiotherapeut in de praktijk of in sommige gevallen als u niet naar de behandellocatie kan komen, komt de fysiotherapeut bij u thuis.
  De fysiotherapeut doet een lichamelijk onderzoek, stelt een behandelplan op en bespreekt dit met de patiënt.

  Dit behandelplan is maatwerk want elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Bij twijfel verwijst de fysiotherapeut door naar een specialist of weer terug naar de huisarts.

  De basis voor het behandelplan wordt gevormd door vaste richtlijnen.
  Ook is het aantal behandelingen afhankelijk van de klacht en de ernst daarvan.
  Soorten behandelingen zijn mobilisatie van de gewrichten, massage, fysische therapie en natuurlijk bewegingstherapie of revalidatie training,

  Bewegingstherapie wordt ook wel oefentherapie genoemd. De belangrijkste pijler van de fysiotherapie.

  Voorbeelden van toepassingen zijn: bewegingsmogelijkheden van gewrichten beïnvloeden, spierkracht vergroten, een betere houding aanleren en leren ontspannen. Vaak met hulp van huiswerkoefeningen of trainingsapparatuur die u bij ons in de fitnessruimte vindt.

  De fysiotherapeut zorgt ook voor preventief advies, voorlichting en begeleiding om herhaling of verergering van klachten te voorkomen. Daar bent u natuurlijk op lange termijn het meest bij gebaat.

  Uiteraard is het belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten. o.a. door oefeningen te doen en goed aan te geven wat u voelt. Vraag vooral uitleg als iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

  Hoe komt u bij de fysiotherapeut terecht?


  Het is mogelijk om zelf contact op te nemen met een fysiotherapeut voor een afspraak. In de meeste gevallen gaat u met uw klacht eerst naar de huisarts. Die verwijst u door naar de fysiotherapeut. Ook een specialist of zelfs de tandarts kan u een verwijzing fysiotherapie geven.

  U kunt direct een afspraak met ons maken voor een behandeling. U heeft geen verwijzing fysiotherapie. Als de behandeling goed is afgerond, doen wij verslag aan de verwijzer en geven aanwijzingen voor eventuele een vervolgbehandeling.

   

 • Sportfysiotherapie

  Heeft u een sportblessure? Wilt u meer weten over de opbouw van uw training?
  Maar ook kan een sportfysiotherapeut advies geven over bewegen en uw conditie.

  Heel veel mensen weten niet hoe ze moeten beginnen met sporten of zijn vaak bang, dat vanwege de conditie ze niet zomaar kunnen beginnen, dan kan u sportfysiotherapeut hierbij helpen.
  Sportfystiotherapie is een gespecialiseerd onderdeel van de fysiotherapeut. Hij kijkt naar de sport die u beoefent en naar de sportblessure. Hoe deze is ontstaan en welk behandelplan hier het beste bij past. Het behandelplan is bedoeld om tot optimaal herstel te komen. Soms past ook manuele therapie in het behandelplan.
  De sportfysiotherapeut is er voor beginnende en doorgewinterde sporters en professionals. Hij geeft ook begeleiding en behandeling als u zich voorbereid op specifieke prestaties.

  De sportfysiotherapeut helpt u dus niet alleen met uw blessure, maar zorgt ook voor een sportspecifieke opbouw, welke per sport verschillend kan zijn, maar kan u ook helpen bij u opbouw van uw trainingsschema. Onze praktijk is gespecialiseerd door de grote ervaring met topsporters voor de trainingsbegeleiding en prestatieverbetering.
  Ook zijn wij door jarenlange ervaring gespecialiseerd in sportspecifieke revalidatie.

  Voor welke klachten en vragen is de sportfysiotherapie geschikt?


  • - Sportblessures
  • - EHBSO (eerste hulp bij sportongevallen)
  • - Blessurepreventieadvies
  • - Sportadvies m.b.t sportschoeisel, kleding, sportmateriaal
  • - Trainingsbegeleiding en prestatieverbetering
  • - Andere klachten waarvoor u niet meer kan sporten
  • - Sportmassage
  • - Medische Fitness
  • - Advies m.b.t voedingssupplementen
  • - Fysiofitsheidsscan
  • - Beweegkuur

  Behandeling sportfysiotherapie:


  De sportfysiotherapeut begrijpt heel goed wat er tijdens het sporten gebeurt en hoe je geblesseerd bent geraakt.
  Hij kijkt naar je persoonlijke situatie en sport en bespreekt de doelen.
  De behandeling kan bestaan uit oefenprogramma's met of zonder gebruik van trainingsapparatuur. Indien nodig gebruiken we braces of medical taping, mobiliserende technieken. Ook worden er test en meet momenten gehouden.

  Ook hebben we een nauwe samenwerking met de sportartsen uit de regio en sportcentrum Papendal, waar u kan laten testen voor een inspanningstest. En de (sport)diëtisten uit de regio.
  Ook werken wij samen met de podotherapeuten van het VSO netwerk te Sportcentrum Papendal en andere podotherapeuten in de regio zoals Schrijvers orthopedie en Podocentrum Barneveld.

 • Sportmassage

  In onze praktijk kunt u ook terecht voor sportmassage.Dit wordt vaak gebruikt bij herstel van vermoeide spieren of bij spierpijn. Een behandeling sportmassage kan u hierbij goed helpen. Ook kunnen we adviseren hoe u deze vermoeide spieren of spierpijn kunt voorkomen.

  Indicatie voor sportmassage:


  • - Voor sporters of niet sporters bij voorbereiding of herstel
  • - Combinatie met sportfysiotherapie, sportaping of bandagering
  • - Eerste hulp bij sportongevallen
 • Sportspreekuur

  Waarom een sportspreekuur?

  Er zijn momenteel heel veel mensen die sporten en dat velen sporten geeft ook veel blessures., waarvoor medische hulp noodzakelijk is. Vaak gaat de patiënt naar de huisarts maar sommige blessures vragen veel meer specialistische kennis.

  Voor wie is dit sportspreekuur?

  Op dit spreekuur kunnen sporters advies vragen over de opgelopen blessure, beginnende overbelastingsklachten maar ook over preventie van sportblessures en dit spreekuur is er voor iedereen!

  Wat houdt het sportspreekuur in?

  U wordt met een acute of chronische sportblessure tijdens dit sportspreekuur gescreend, waarna bepaald wordt wat voor u het meest optimale traject is om z.s.m. tot herstel van deze blessure te komen.

  - U krijgt dan advies over herstel van een sportblessure d.m.v een specifieke training.
  - U krijgt eventueel advies over het gebruik van medical taping, bandages en braces.
  - Naar aanleiding de screening bepalen wij het vervolgtraject:
  - U komt in aanmerking voor fysiotherapie.
  - U wordt doorverwezen naar huisarts of specialist.
  - U wordt doorverwezen naar sportarts.
  - U krijgt advies t.a.v. belasting en / of hulpmiddelen als tape / brace, etc..

  Het onderzoek is gratis, echter wel op afspraak.

  Bel voor een afspraak of meer informatie: 0318-823246 of 0651105492

  Bij acute blessures kunt u altijd per direct terecht ook in het weekend!


 • Medical Taping

  Medical Taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Spieren verzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Het Medical Taping Concept gebruikt dan ook elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

  Medical Taping is de langverwachte opvolger van de conventionele sporttape. De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen. De achtergrond gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur.
  Gewone sporttape heeft als doel de bewegingsmogelijkheden van een spier of gewricht te beperken. De sporttape wordt hiervoor onder druk aangebracht, dit met nadelige gevolgen voor de bloedtoevoer en lymfe-afvoer. Het herstel van een blessure duurt hierdoor onnodig lang.

  Medical Taping maakt gebruik van elastische tape. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. Het Medical Taping Concept stelt u in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. En terwijl u sport of werkt, werkt uw lichaam zelf aan het herstel.

  Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven. Het Medical Taping Concept is daarmee een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken.

  De liftende werking van de medical tape geeft een onmiddellijke drukvermindering,
  waardoor de bloedcirculatie en de lymfe-afvoer weer worden hersteld.
  De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk.
  Automatisch maakt dat een meer fysiologisch bewegingspatroon mogelijk.

  Kenmerken van het medical taping concept:

  De gebruikte tape (CureTape) komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de
  elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort liftende werking heeft op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de subcutis, waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen. Door nu gebruik te maken van verschillende tape technieken,kunnen diverse effecten bereikt worden.
  Na weefseltrauma reageert het weefsel met een ontstekingsreactie. Er ontstaat een lokale
  zwelling welke een drukverhoging geeft op het omringende weefsel.
  Door deze drukverhoging wordt de bloedcirculatie verstoord en de lymfe-afvoer belemmerd, waardoor de druk op de pijnreceptoren toeneemt.

  Indicaties voor Medical Taping:

  - Hypotone spieren stimuleren.
  - Hypertone spieren inhiberen.
  - Spieren tegen overbelasting beschermen.
  - Gewrichten beschermen.
  - Pijn dempen.
  - Ontstekingen reduceren.
  - Lymfoedeem verminderen.
  - Haematomen verminderen.
  - Vergroten van de stabiliteit.
  - De range of motion beïnvloeden.
  - De propriosensoriek verbeteren.
  - De lichaamshouding corrigeren.
  - De fascia corrigeren.
  Het toepassingengebied van het Medical Taping Concept mag breed genoemd worden.

  Wie passen het medical taping concept toe?

  Artsen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten die de officiële scholing Medical Taping Concept hebben gevolgd.

  Kijk ook op:

  http://www.fysiotape.nl


 • Knierevalidatie

  Onze praktijk is gespecialiseerd in knierevalidatie. Dit is een behandelvorm waarbij klachten van de knie centraal staat en er op individueel of in groepsverband getraind kan gaan worden.
  Wij hebben een hele goede samenwerking met gespecialiseerde knie klinieken uit de regio, maar ook de particuliere klinieken waar patiënten binnen een dag terecht kunnen en binnen ongeveer 10 dagen geopereerd kunnen. Middels korte lijnen zijn de wachttijden voor een onderzoek door de orthopeed kort en kan snel tot de juiste diagnose worden gekomen.
  En onze behandel protocollen zijn geheel afgestemd in samenwerking met de orthopeden. Onze praktijk is op de hoogte bij de nieuwste operatietechnieken, maar is ook betrokken van de nieuwe behandelingen van artrose zoals stamceltherapie maar ook kraakbeen transplantatie.

  Rekening houdend met specifieke belastingeigenschappen wordt er functioneel getraind om de knie in het dagelijks leven en in sport- en ontspanningssituaties zo optimaal mogelijk te kunnen belasten.

  Wij zijn gespecialiseerd in de revalidatie na een nieuwe kruisband, een nieuwe knie en meniscus. Maar ook met minder vaak voorkomende operaties, zoals een stabilisatie van de knieschijf, correctie-osteotomieen en revisies van nieuwe knieën en nieuwe kruisbanden hebben wij ruimschoots ervaring.

  U kunt bij ons terecht met de volgende klachten:


  - Acute- dan wel overbelastingsletsels door sport.
  - Na operatie aan de knie zoals meniscus- en of bandletseloperaties.
  - Bij een knieprothese.
  - Na een kruisbandoperatie.
  - Bij slijtage van de knie of andere kraakbeenproblematiek.


 • Handrevalidatie

  Handtherapie is een therapie die zich richt op alle problemen die optreden in het gebied van elleboog tot en met hand en vingers. Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat u uw hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen: met veel kracht of juist met ongelooflijke precisie.Uw hand is echter ook kwetsbaar. Door een ongeluk, door overbelasting of door slijtage kunt u allerlei klachten krijgen.

  En dat kan u behoorlijk belemmeren bij uw dagelijkse bezigheden. Zeker met de komst van de computer en overbelasting van het werk en overbelasting van van de armen zijn het aantal klachten behoorlijk toegenomen. Denk bijvoorbeeld aan RSI- klachten of chronische polsklachten. Een goede behandeling door ervaren specialisten is dan belangrijk. Wij als praktijk werken samen met het handrevalidatie centrum in Veenendaal. Zij zijn gespecialiseerd in handenrevalidatie en de beoordeling hiervan. Zij werken intensief samen met plastisch chirurgen, traumatologen,reumatologen en overige specialismen.

  Maar ook kunt u in Renswoude terecht voor handentherapie als u in Veenendaal uitbehandeld ben en uw behandeling wil voortzetten, maar ook voor een eenvoudig hand- en polsprobleem, die geen multidisciplinaire aanpak nodig hebben zoals een plastisch chirurg, ergotherapeute etc.

  Wij hebben 1 ervaren handtherapeut in de praktijk welke een ruime ervaring heb en welke een lange tijd in het handenteam te hebben gezeten. En ook is er altijd overleg met het handencentrum in Veenendaal.


 • Medische fitness

  Snel online..


 • Manueel therapie

  Snel online..


 • Specialisaties:

  Wij zijn gespecialiseerd in sportfysiotherapie en revalidatie. We bieden dan ook meerdere behandelingen aan die hier-aan gerelateerd zijn.

  Lees meer
 • Renswoude & Veenendaal:

  Zandstraat 59 in Veenendaal en aan de Spikhorst 77 in Renswoude.
  Tel: 0318-823246 | 06-5110549

  Lees meer
 • Openingstijden:

  • Maandag - Vrijdag
   08.00 - 19.30
  • Zaterdag
   Op afspraak
  • Zondag
   Gesloten